Press "Enter" to skip to content

עו"ד מסחרי

במה שונה עו"ד מסחרי מעורכי דין אחרים?

כל בעל עסק עצמאי בתחום כל שהוא כזה או אחר וודאי מיומן בתחום העיסוק עצמו, אך ללא כל צל של ספק רחוק מלדעת את החוקים השונים הנוגעים להפעלת העסק שלו מבחינה משפטית, ועל כן עליו להיעזר לא פעם בשירותים של אנשי מקצוע מתחום המשפט לטיפול בסוגיות שונות מטבע הדברים. שירותיהם של עורכי הדין המסחריים הופכים פופולאריים מאוד בישראל, בשל העיסוק שלהם בסיטואציות שנוגעות לחיי היום יום של כולנו. מאמר זה יעסוק בהבדלים העיקריים הקיימים בין עורכי דין המתעסקים בתחום המסחרי לבין מקביליהם העוסקים בתחומי משפט אחרים.

 

עו"ד מסחרי מול עורכי דין בענפי משפט אחרים – דומה ושונה

המשותף לעורכי דין מסחריים ולעורכי דין העוסקים בתחומי משפט אחרים הוא ראשית, ההשכלה שכל אחד מהם רכש. כל עורך דין, לא משנה מהו התחום המשפטי בו הוא עוסק, חייב להיות בוגר של פקולטה למשפטים במוסד מוכר בישראל. כמו כן, כל עורך דין – יהא הענף המשפטי שבו הוא מתמחה ככל שיהיה – חייב לעבור בחינות הסמכה של לשכת עורכי הדין בישראל כדי שיוכל להיות רשום כעורך דין.

לצד המכנה המשותף הקיים בין עו"ד מסחרי ליתר עורכי הדין, עו"ד מסחרי שונה מעמיתיו בתחום העיסוק המשפטי שלו. עו"ד מסחרי עוסק בכל הנושאים המאוגדים תחת המשפט המסחרי, הקשורים להיבטים מסחריים של חיי היומיום, ועל כן הם רלוונטים כמעט לכל אדם. ענף המשפט המסחרי נחשב לענף רחב מאוד, והוא כולל בתוכו תתי-תחומים רבים, כמו: חוזים והתקשרויות, דיני חברות, טיפול בגבייה של משכנתאות, פירוק שותפויות ועוד.

הביקוש הגובר להתמחות במשפט מסחרי

מחקרים שנערכו במטרה לבדוק את תחום ההתמחות המבוקש ביותר בקרב סטודנטים למשפטים חושפים, כי התמחות במשפט מסחרי היא מההתמחויות הפופולאריות ביותר. את הפופולאריות הזו ניתן לייחס לעובדה, שלעורכי דין מסחריים תמיד יש עבודה, כאמור, בשל הרלוונטיות של תחומי העיסוק שלהם ליום יום שלנו, מה שבתורו משפיע על רמות השכר של עו"ד מסחרי, שהן נחשבות לגבוהות מאוד יחסית לממוצע בשוק.

Be First to Comment

כתיבת תגובה